Stefanskirkens personale

Pernille Østrem

Adresse: 

Stefansgade 2
2200 København N

email: 
Telefon: 
3036 0925
Træffetid: 

Tirsdag fri. Ingen fast træffetid.

Om mig: 

Nørrebro: Her har jeg trådt - om ikke mine første barnesko, så i hvert fald mine første Dr. Martens. Det er også her, jeg har fået min kirkelige opdragelse, min kampgejst og min kærlighed til mangfoldigheden.

Jeg kan lide, når det skæve og originale får plads, når det smukke og sårbare får rum, og når mennesker tør møde hinanden uden at have bestemt på forhånd, hvad der skal komme ud af det. Det er vigtige værdier, som jeg synes, vi skal værne om, både i Stefanskirken -- og alle andre steder, hvor vi finder dem.

Et kuriosum er det, at jeg kom til verden det år, pastor emeritus Ivan Larsen kom til Stefanskirken. Det stod ikke skrevet i stjernerne, at jeg skulle være præst, men at jeg skulle være historiefortæller, har jeg altid vidst. Og det er præstens fornemmeste opgave: At lytte til og fortælle livshistorier, om alt det som rører ved os, mellem liv og død, kærlighed og vrede, sorg og fryd. Helt fra himmel til helvede, netop sådan som både menneskelivet og de bibelske beretninger folder sig ud.

Arlette Gürtler

Adresse: 

Kirkekontoret
Vedbækgade 12, 1. sal
2200 København N

email: 
Telefon: 
3586 86 20
Træffetid: 

Træffetid: Man-tirs-tors-fre kl. 9.00-13.00
Samt efter aftale.
Onsdag er kontoret lukket.

Om mig: 

Jeg er oprindeligt uddannet tosproglig korrespondent, og især Spanien og det spanske sprog ligger mit hjerte nær. Efter at have arbejdet med lidt af hvert, både som ansat og selvstændig, besluttede jeg i 2011 - i en alder af 51 år – at sadle om og blive kordegn. Det er absolut en af de bedste beslutninger, jeg har taget! Arbejdet på et kirkekontor er både afvekslende og meningsfuldt, og jeg oplever, at jeg bruger mig selv og mine ressourcer fuldt ud på en helt anden måde end i de andre jobs, jeg har haft.

Det var mit held, at jeg relativt kort efter endt kordegne-grunduddannelse fik mulighed for at komme i 'mesterlære' hos Marie Levy på kirkekontoret i Sankt Stefans Sogn. Jeg var endvidere så privilegeret, at jeg efterfølgende kunne indgå i arbejdet på det Fælles Kirkekontor, som flere Nørrebro-sogne gik sammen om at etablere i Stefanskirkens lokaler på 1. sal i Vedbækgade 12. Vi var fem kordegne, som indbyrdes inspirerede og hjalp hinanden, hvilket også gjorde os fagligt dygtigere. Det var fem utroligt gode og lærerige år.

Fælleskontoret blev opløst i december 2016, og ca. et år senere, den 1. november 2017, tiltrådte jeg kordegnestillingen i Stefanskirken som afløser for min mentor Marie Levy, der gik på efterløn efter 25 års arbejde i sognet. Det er dejligt at være tilbage i Vedbækgade, lige midt i det pulserende liv på Nørrebro, omgivet af gode kolleger og de mange andre driftige og venlige sjæle, som på hver deres måde bidrager til at gøre Stefanskirken til et sted, hvor der er rart at komme og godt at arbejde.

Hvis du har nogen spørgsmål angående dåb, vielse, navngivning, navneændring, attester eller andet, så er du meget velkommen til at kontakte mig på telefon 3586 8620 eller email agr@km.dk. Kontoret har åbent mandag, tirsdag, torsdag og fredag fra kl. 9.00 til 13.00 (onsdag lukket) samt efter aftale. Vel mødt!

 

Kevin Edelvang

Adresse: 

Kontor i Vedbækgade 12, stuen

Telefon: 
5093 5088
Træffetid: 

Træffes på telefon torsdage kl. 11-13, eller efter aftale.
Mandag fri.

Om mig: 

Jeg har brugt en stor del af mit liv på at løbe væk fra at arbejde fast som organist, for det ville jeg i hvert fald ikke! Men så kom jeg til Stefanskirken, først som vikar og siden blev jeg fastansat, og hér vil jeg gerne være. Her er ingen stiv vanetænkning, tunge dyner at bokse i og traditioner for traditionernes skyld. Til gengæld er her masser af søde og spændende mennesker, både i personalegruppe, menighedsråd og de mange godtfolk, som kommer i kirken. Tilsammen inspirerer de -- og giver lyst at give igen.

Som organist er jeg ansvarlig for musikken i kirken. Først og fremmest i vores gudstjenester, men også til de mange begravelser, bryllupper og kirkekoncerter og fællessang, som fylder rummet med sang og musik. Desuden leder jeg kirkens kor, både til hverdag og fest.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker vedrørende kirkemusik i forbindelse med bryllup, begravelse eller andet, er du velkommen til at henvende dig – meget gerne pr. mail. Jeg kan også formidle kontakt til solister (instrumenter og sangere), som mod betaling kan gøre din/jeres kirkelige handling personlig og stemningsfuld -- efter dine/jeres ønsker.

I kirken har vi et fremragende orgel, bygget af Carsten Lund i 1983 efter gamle, stolte håndværksprincipper.

Læs Kirken i Københavns portræt af Kevin.

Nanna Ipsen

Adresse: 

Synger alt i kirkekoret.

Andrea Rose

Om mig: 

Jeg kom til Stefanskirken i 2011 og fandt der en familie af meget forskellige originale dejlige mennesker og følte mig straks hjemme.

Det var også her mit arbejde begyndte med musik for de helt små efter at have studeret på Musikvidenskabeligt Institut og spillet en masse klaver, både jazz og klassisk og undervist i klaver i mange år. 

Musik for babyer og små børn synes jeg skal være fuld af poesi, magi og humor. Jeg holder meget af at skrive sange og musik og kan ikke lade være med at finde på gode sange at synge og spille med de små udover til stadighed at gå på opdagelse i de mange gode danske salmer og sange som findes.

Thomas Høg Nørager

Adresse: 

Vedbækgade 12, 2. sal
2200 København N

email: 
Telefon: 
6122 4126
Træffetid: 

Mandag fri

Om mig: 

Min morfar var kommunist. Og så var han murer og fra Valby. Min farfar var konservativ. Og så var han politibetjent og fra Lyngby. Han blev i øvrigt taget til fange og holdt i KZ-lejr under 2. verdenskrig. Både min morfar og min farfar var glødende ateister. Min morfar mente religion var opium for folket. Min farfar kunne ikke se, hvad gudstro skulle gøre godt for.

Mine forældres ungdomsoprør bestod i at søge tilbage til kristendommen og dens rødder. Derfor mødte de hinanden på det teologiske studium i Århus. Således fik jeg en masse spørgsmål ind i hovedet i dåbsgave: Hvad vil det sige at være menneske? Giver det mening at tale om Gud? Hvad er tro, håb og kærlighed? De spørgsmål slap mig aldrig. Så jeg blev selv teolog og nu også præst her ved Stefanskirken på Nørrebro.

Og når jeg står og kigger ned ad Nørrebrogade, synes jeg det er sjovt, hvor mange tråde der løber sammen. Jeg har ladet mig fortælle at min oldemor, min morfars mor, voksede op i Den sorte Firkant i Blågårdsgade-kvarteret. I 4. baggård. Her blev man bundet til et nedløbsrør når mor skulle på fabrik, for der var ingen vuggestuer. I dag er er der lys, og vand og varme i enhver lejlighed. Ikke mindst på grund af arbejderbevægelsens kamp og solidaritet som min morfar kæmpede for.

På den anden side er Nørrebro også det sted, hvor folk søger hen, når den personlige frihed skal udleves. Unge der er stukket af hjemmefra. Udenlandske lykkeriddere. Autonome og anarkister. Gøglere og gademusikanter. Og her kommer jeg til at tænke på min farfar, der ofte spillede tennis med en tændt cigar i munden. Han havde en gang været i fængsel. Ingen skulle nogensinde igen tage den personlige frihed fra ham.

Og sådan er mit Nørrebro, et sted mellem solidaritet og personlig frihed. En rejse fra 4. baggård mod lyset. Ungdomsoprør, men forankret i vores historiske arv. En smeltedigel, hvor tro og sprog blander sig med hinanden på kryds og tværs. Sådan skal Stefanskirken også være.

Der findes sådan en smuk historie i den kristne bibel. Det er Jesus der kommer ud til en brønd i ørkenen. Her indleder han en samtale med en samaritansk kvinde. Se, her brydes grænser mellem køn. Her brydes grænser mellem nationer og religioner. Og da spørger kvinden nu Jesus: ”hvorfor tilbeder I jøder Gud i templet, og vi samaritanere tilbeder Gud på bjerget”? Og da lyder svaret: ”Der skal komme en time hvor det hverken er på bjerget eller i templet Gud skal tilbedes, for sand tilbedelse vil være i ånd og sandhed”!

Kunne dette ikke være en tanke: At det en dag ikke længere handler om kirke, moske eller synagoge; Men handler om at vi mødes i ånd og sandhed? ”Menneske først”, sagde Grundtvig. Det vil jeg godt tilslutte mig.

Håber vi ses!

Kh Thomas Høg Nørager

Anna Eskelund

Telefon: 
Tlf.: 2012 2138
Om mig: 

Det startede med, at jeg kom i Stefanskirken til kulturelle arrangementer og fandt kirken skøn og med højt til loftet. Så løste jeg sognebånd og begyndte at komme til gudstjenesterne og var stadig lige begejstret for kirken, for menigheden og for ånden. Og sidst er jeg blevet ansat som kirketjener og er nu blevet en praktisk del af hele det apparat, der får højmesser og andre kirkelige handlinger til at fungere.

Jeg kan rigtig godt lide at være med til at få både kirken og Karmel til at pæne ud og til at sørge for, at alt det praktiske klapper. Jeg holder af alle de forskellige små og store opgaver, men der er to, der slår dem alle:

At være den, der hejser flaget ved kirkelige handlinger og gør det synligt, at vi skal i gang med en højmesse, en vielse eller velsignelse, en dåb, en konfirmation eller bisættelse. For flaget – hvad enten det er på hel eller starter på halv stang, som det gør ved bisættelser – er for mig den synlige markering af en handling, der har med troens fællesskab at gøre.

Og så synes jeg, det er et privilegium at være den, der lukker fløjdørene op for de par, der lige har sagt ja til hinanden i kirken og er på vej ned ad kirkegulvet, nu som ægtefolk. Det er fantastisk hver eneste gang.

Anya Sass

Telefon: 
2012 2138
Om mig: 

For øjeblikket har Anya orlov.

Anya er uddannet skuespiller og har igennem en årrække spillet på diverse teatre og undervist børn og unge i teater. Sideløbende har hun beskæftiget sig med socialpædagogisk arbejde, bl.a. på et asylcenter.

Kunst, kultur,socialt og lokalt engagement er fokuspunkter for Anya, og hun besluttede sig for at tage et arbejdsskift i 2015 for at arbejde indenfor folkekirken, og for at kunne byde ind med sine erfaringer her.

Anya har været ansat i Lyngby kirke, inden hun startede i Stefanskirken.

Anya har boet på Nørrebro i 18 år.

Hun er gift i Stefanskirken, og begge hendes børn er også døbt herfra.