Cello-koncert

lør 6. okt 2018 kl 15:00

Vi byder velkommen til Anne Sofie Gørvild og hendes cello. Kom ind og få varmen.

Anne Sofie Gørvild startede i 2007 på Det Jyske Musikkonservatorium hos Prof. Henrik Brendstrup, og debutkoncerten er afslutningen på mange års studier i Aarhus, Berlin og Piteå.
Hun har studeret på Universität der Künste Berlin, samt ved Berliner Philharmoniker Martin Menking. Anne Sofie har også suppleret sine studier i Piteå ved Prof. Frans Helmerson.
Hun er en aktiv kammermusiker, og har foruden Gørvild/Chačaturian Duo spillet i diverse kammermusikensembler som har ført hende vidt omkring - fra præmierede tangofortolkninger i Buenos Aires, samt optræden i Carnegie Hall til intimkoncerter i Tokyo og den rå undergrund i Berlin.
Anne Sofie er i sit musikervirke blevet støttet af Augustinus Fonden, Holger Arndt Mindelegat, Jacob Gade Legat m.fl.

Hovedværket på aftenens program bliver Danmarkspremieren af Rita Strohl “Grande Sonate Dramatique” komponeret i 1892. Desværre blev hun glemt efter sin død, og noden blev aldrig publiceret. Anne Sofie har heldigvis og tilfældigvis fået fat på noden, og fremfører i samarbejde med Rima Chačaturian dette fantastiske værk.
En anden kvindelig komponist Hildegard von Bingen vil også blive fremført, samt et solostykke af den nulevende argentinske komponist Osvaldo Golijov. På programmet er også et værk af komponisten Ernest Bloch for solo cello og ensemble.
Et særligt klangunivers udvalgt til denne aften af Anne Sofie - rigtig god fornøjelse!