Prædikener

22. søndag efter Trinitatis • 27. okt 2013
1. tekstrække • Matt 18,21-35
Pernille Østrem

En kvinde bliver udsat for et grimt overfald. Overfaldsmanden bliver anholdt, sigtet og dømt. Senere kontakter han hende: ”Jeg vil gerne have mulighed for at sige undskyld til dig” skriver han. Det har hun det egentlig ret skidt med. Hun er slet ikke et sted hvor hun kan overskue at se ham igen. Og hun føler at hun hverken er klar til at MODTAGE hans undskyldning eller GIVE ham sin tilgivelse.

Første søndag i advent • 27. nov 2016
1. tekstrække • Matt 21,1-9

13. søndag efter Trinitatis • 30. aug 2015
1. tekstrække • Luk 10,23-37
Thomas Høg Nørager

(Prædikenen må også gerne læses som en kommentar til den aktuelle flygtningesituation som Europa oplever i efteråret 2015)

Lad mig begynde denne prædiken med en servicemeddelelse. Teksten vi just har hørt, hedder ikke Den politiske samaritan. Den hedder Den barmhjertige samaritan.

Julesøndag • 28. dec 2014
1. tekstrække • Luk 2,25-40
Pernille Østrem

Gad vide, hvad der havde stået på spisesedlerne, hvis man havde haft formiddagspressen den allerførste jul i Palæstina. "Skandale! Overbelægning i herberget. Vise mænd kræver indgreb nu. "Så sød er han" Se de eksklusive billeder fra stalden af himlens kongesøn" "Frygt ikke" Alt om hyrdernes mareridt på marken.

Hvordan bliver en nyhed til?

24. søndag efter Trinitatis • 10. nov 2013
1. tekstrække • Matt 9,18-26
Viggo Julsgaard Jensen

En nyere undersøgelse viser, at mere end en tredjedel af danskerne siger, at de på en café eller restaurant ville vælge et bord på afstand fra udviklingshæmmede eller personer med spastisk lammelse – altså et fysisk handicap. Og næsten hver anden dansker siger, at de ville sætte sig på afstand af en person, som har en synlig sindslidelse - altså et psykisk handicap.

4. søndag i advent • 19. dec 2010
1. tekstrække • Joh 1, 19--28
Pernille Østrem

Denne søndags prædiken findes ikke i skriftlig form, men man kan lytte til den i stedet:

16. søndag efter Trinitatis • 20. sep 2015
1. tekstrække • Luk 7,11-17
Pernille Østrem

Nogen gange holder præster prædikener, som ikke lige frem emmer af relevans. Lad os bare være ærlige og indrømme det.

Jeg overhørte engang en venlig præst fortælle 10-12 søde enker + mig, at vi på baggrund af den dags evangelium ikke skulle være for optaget af deres karriere og deres seksualitet. Jeg følte mig personligt meget ramt og talt til.

Nytårsaften • 31. dec 2014
1. tekstrække •

Godaften.

2014 går alvorligt på hæld, og det er blevet tid til året nytårstale også her i Stefanskirken.

Præmissen for en meningsfuld nytårstale er et eller andet fællesskab mellem taleren og tilhørerne og mellem tilhørende på kryds og tværs. Et åndsfællesskab eller måske et oplevelsesfællesskab, en fælles forudsætning i hvert fald.

25. søndag efter Trinitatis • 17. nov 2013
1. tekstrække • Matt 24,15-28
Viggo Julsgaard Jensen

Thøger, som har læst dagens to tekster op for os i dag, er en af Stefanskirkens skønne konfirmander. Og i denne uge har han været i præstepraktik. Thøger har også hjulpet mig med at skrive prædiken til i dag. Og det er jeg rigtig glad for. Jeg var nemlig kommet ud på lidt af et sidespor – eller rettere fejlspor - da jeg blev konfronteret med dagens tekst, der handler om dommedag, de sidste tider og vores undergang.

Juleaften • 24. dec 2010
1. tekstrække • Luk 2,1--14
Ivan Larsen

Juleaften 2010 kl. 1500: kirken er stuvende fuld til sidste plads på pulpiturene. De fire hundrede programblad er som bortblæst. En måneds forberedelse og venten er endelig over, og Ivan Larsen kan gøre sig klar til sin syttende og sidste julegudstjeneste i Stefanskirken.

Til indgang synger koret Her kommer, Jesus, dine små, i arrangement af Michael Bojesen:

[swf file="audio/praedikener/2010-juleaften-1-intro.mp3"]