Vielse/velsignelse

Tillykke med jeres beslutning om at blive gift eller velsignet!

Hvis I vil gifte jer

Når I har besluttet jer for at blive gift, skal I først og fremmest have en prøvelsesattest. En prøvelsesattest er et lovpligtig dokument, der udstedes af Københavns Rådhus.

Vær opmærksom på, at en godkendt prøvelsesattest kun er gyldig i 4 måneder. I skal aflevere prøvelsesattest til kordegnen i den kirke, hvor I skal giftes.

Bryllup og velsignelse i Stefanskirken

Hvis I gerne vil giftes eller velsignes i Stefanskirken, skal I tage kontakt til vores kirkekontor, og sammen med kordegnen planlægger I en dato for brylluppet. I kan evt. også tale med kordegnen om pyntning af kirken. I har bl.a. mulighed for at købe lys til at sætte i bænkerækkerne.

Hvis I ikke bor i Sankt Stefans Sogn, vil kordegnen bede jer tage kontakt til en af vores præster til en snak om, hvorfor I foretrækker Stefanskirken frem for jeres egen sognekirke.

I skal være opmærksomme på, at I kun kan blive gift i en kirke, hvis mindst en af jer er medlem af Folkekirken.

Vielsessamtalen

Tag kontakt til den præst, der skal vie/velsigne jer og aftal et tidspunkt for vielsessamtale. Til samtalen kan I stille spørgsmål, høre nærmere om vielsen/velsignelsen og være med til at vælge salmer og musik. Måske har I også særlige ønsker, en bibeltekst eller et digt, der betyder noget særligt for jer, og der er også mulighed for at få opfyldt særlige musikalske ønsker. Tal med præsterne, som også kan formidle kontakt til organisten.

Navneændring på bryllupsdagen

Læs mere om navneændring på bryllupsdagen.

Hold øje med Stefanskirkens Bryllupsmesse

Stefanskirken holder Bryllupsmesse hvert forår, hvor der er mulighed for at møde præsterne, deltage i et ”rehersal-wedding”, få en guided tour af organisten udi bryllupsmusik, deltage i forskellige workshops om bryllup og ægteskab og i det hele taget få stillet alle spørgsmålene og tænkt en masse bryllups-tanker i en uformel og hyggelig stemning. Hvis du skal giftes i løbet af sommeren eller efteråret, modtager du automatisk en invitation til messen.

Hvor var det dejligt at bruge en hel, rolig eftermiddag på at tænke på vores bryllup. Vi blev klogere på ægteskabets betydning, og på hvilken rolle kirken spiller. Allerbedst var det at få taget hul på at glæde sig sammen, for i de travle hverdage med børn og job fokuserer man meget på alt det praktiske omkring festen i stedet for det, som det handler om: tro, håb & kærlighed!’

Elsebeth & Michael,
deltagere ved bryllupsmessen