Kirketjenere

Telefon:
Tlf.: 2012 2138
Om mig:

Det startede med, at jeg kom i Stefanskirken til kulturelle arrangementer og fandt kirken skøn og med højt til loftet. Så løste jeg sognebånd og begyndte at komme til gudstjenesterne og var stadig lige begejstret for kirken, for menigheden og for ånden. Og sidst er jeg blevet ansat som kirketjener og er nu blevet en praktisk del af hele det apparat, der får højmesser og andre kirkelige handlinger til at fungere.

Jeg kan rigtig godt lide at være med til at få både kirken og Karmel til at pæne ud og til at sørge for, at alt det praktiske klapper. Jeg holder af alle de forskellige små og store opgaver, men der er to, der slår dem alle:

At være den, der hejser flaget ved kirkelige handlinger og gør det synligt, at vi skal i gang med en højmesse, en vielse eller velsignelse, en dåb, en konfirmation eller bisættelse. For flaget – hvad enten det er på hel eller starter på halv stang, som det gør ved bisættelser – er for mig den synlige markering af en handling, der har med troens fællesskab at gøre.

Og så synes jeg, det er et privilegium at være den, der lukker fløjdørene op for de par, der lige har sagt ja til hinanden i kirken og er på vej ned ad kirkegulvet, nu som ægtefolk. Det er fantastisk hver eneste gang.

Anya Sass

Telefon:
2012 2138
Om mig:

Anya er uddannet skuespiller og har igennem en årrække spillet på diverse teatre og undervist børn og unge i teater. Sideløbende har hun beskæftiget sig med socialpædagogisk arbejde, bl.a. på et asylcenter.

Kunst, kultur,socialt og lokalt engagement er fokuspunkter for Anya, og hun besluttede sig for at tage et arbejdsskift i 2015 for at arbejde indenfor folkekirken, og for at kunne byde ind med sine erfaringer her.

Anya har været ansat i Lyngby kirke, inden hun startede i Stefanskirken.

Anya har boet på Nørrebro i 18 år.

Hun er gift i Stefanskirken, og begge hendes børn er også døbt herfra.