Om kirkens orgel

Stefanskirkens orgel

Kirkens orgel er et instrument, der får orgelelskere til at frydes og orgelhadere til at overgive sig. Med sine overvældende klangfarver, sprøde nuancer, englefine klokker, kvidrende fuglefløjt og overrumplende tromme og bækkener, byder det på en noget anderledes musikalsk palet, end man er vant til at finde i de danske kirker.

Orglet er skabt i 1983 af den dygtige orgelbygger Carsten Lund, der, noget usædvanligt, fik frie hænder af kirkens menighedsråd til at udtrykke sig i en klar kunstnerisk og håndværksmæssig vision. Det kom der et instrument ud af, som måske deler vandene blandt organister, men som blandt tilhængere regnes for noget af det ypperligste inden for orgelverdenen.

Og alle er i hvert fald enige om, at kedeligt er det ikke! Orglet har 25 stemmer fordelt på tre manualer og pedalklaviatur. Det er uligesvævende tempereret à la 1750 og intoneret således, at hver stemme har en stærk karakter og levende personlighed.

Orglet, der til dagligt ledsager kirkens mange gudstjenester og kirkelige handlinger, kan også opleves helt i centrum ved de mange årlige koncerter og til mere utraditionelle events, som f.eks. når orglet i alle sine effekters herlighed foldes ud som ledsagelse til stumfilm på det store lærred eller til »Ondt Orgel« til Halloween.

Stefanskirkens orgel

Stefanskirkens orgel

Mange har nok savnet orglet med alle dets sære lyde, trommer, bækken og nattergal. Her får du lidt at varme dig på indtil Kevin sætter sig ved orglet torsdag kl. 19 til Kristi Himmelfart.